Informace o hře

Termín:
9 - 10.9.2006
Místo:
Hradec Králové a okolí
Cena:
Předpokládáme ji cca 150 Kč za tým. Platit se bude při startu.
Registrace:
19.6.2006 až 3.9.2006
Poslední info:
4.9.2006
Start:
Nádraží Hradec Králové Slezské předměstí, sobota cca 16 - 17 h.
Cíl:
Zatím tajné místo, neděle cca 6 - 10 h.

O co jde?

Hradecká Sova je šifrovačka pro začátečníky.

Ptáte se, co to vlastně šifrovačky jsou? Tedy dobrá, pokusíme se v kostce shrnout to podstatné. Šifrovačky se hodně vzdáleně podobají orientačním běhům teda spíš chůzím, a to především v tom, že ke zdárnému dokončení závodu je potřeba projít všechna stanoviště. Ovšem aby to nebylo tak jednoduché, umístění kontrol je tajné a na každém stanovišti je k nalezení návod (šifra, úkol), který po správném vyřešení ukáže, kde je další stanoviště. Nakonec tedy nejsou tak důležité rychlé nohy, jako spíš bystrá hlava a týmová spolupráce.

Hra je určena pro 2 až 5 členné týmy. V každém týmu je nutná účast osoby starší 18 let, která s sebou může mít i mladší hráče, za které tímto bere odpovědnost. Opravdu to na rozdíl ostatních níže uvedených her nebude tak obtížné.

Pro tento ročník jsme zvolili maximální počet týmů 25, s přihlášením proto neotálejte a klidně zaregistrujte svůj tým v provizorním složení, údaje lze změnit. Pokud budete přihlášeni a z libovolného důvodu se nebudete moci zúčastnit, buďte kolegiální a odhlaste svůj tým.

Další podobné hry jsou

Pokud zavítáte na tyto stránky, tak se neděste jejich složitosti. Sova je koncipována tak, aby ji došel každý tým. Pro téměř každou šifru bude existovat nápověda i řešení, ovšem za patřičnou penalizaci.

Protože sova je noční pták, tak hra bude probíhat celičkou noc a může se protáhnout až do nedělního dopoledne.