Hradecká sova 2011

Nápovědy

1. Seřazená křížovka | 2. Počítačová | 3. Číselná | 4. Antisklerotická říkadla | 5. Slovní | 6. Úkoly | 6a. SXY | 6b. 9 křížů | 6c. Geometrická

7. Ostré mušle na sladko | 8. Had | 9. Blikátko | 10. Morseovka pro začátečníky | 11. Papír | 12. Pohyby | 13. Ty tábornice nestydatá!

14. Dětská obrázková knížka | 15. Pantomima

Úkoly

Šifra | Nápověda | Řešení

Dlouho trápícím týmům bylo kontrolováno převedení abeced a případně potvrzeno, že mají pouze přeházet sloupečky.

Ferda4. 10. 2011 19:58:10
Aktivity asi nikdy nebudou úplně optimální, ale určitě je zaveďte i do dalších ročníků. Jako zpestření jsou určitě fajn.
Gimli2 (org)7. 9. 2011 21:02:19
Fotky od orgů již kompletní: http://jdem.cz/q2tg2
Martin (org)7. 9. 2011 17:35:45
Fotky monster jsem teď získal od Gee. V galerii budou během dneška nebo zítřka.
Katka (Šrédingerova kočka)7. 9. 2011 10:59:45
Zdravím, aktivity se mi líbily, i když v našem pro tentokrát oslabeném teamu je ondesl především jediný mužský člen, který nám zbyl. Zajímalo by mě ale, jestli budete někam dávat fotky z monster. Díky za info. :c)
zruda (Lišverky)6. 9. 2011 23:37:03
Aktivity a jejich náročnost mi přišly celkem v normě. 3 aktivity celkem jednoduché (monstrum, voda, tamtonazemicobylo Kaple), dvě už náročnější (chůdy a pavučina) a jedna fakt těžká (lana), kde si týmy mohly rozmyslet, jestli si nevzít jednu část za 45 minut. My teda nedali pavučinu, protože jsme měli 5 částí a z nich se to už dalo vyluštit. Samozřejmě prostoje zamrzí, ale co se dá dělat. Napadlo mě, že by org zapisoval dobu, kterou tým strávil čekáním ve frontě na aktivitu. Ale to by pak muselo platit 1 org = 1 stanoviště a jestli se nemýlím, jsme tam, kde jsme byli. V každém případě bych úkoly zachoval (abych měl motivaci jít i příště :-)).
Martin (org)6. 9. 2011 22:18:09
Testování lanové překážky se nekonalo. Kuba dorazil ke kinu okolo 12 hodiny a dokud jste nedorazili, tak stavěl a stavěl ;-) Testování proběhlo na prvních týmech a části orgů. Když první týmy daly v pohodě strip linu bez pomocného provazu, tak upustil od dalšího zjednodušování. Naopak se po prvních týmech rozšířila pavučina, která byla v první verzi nedatelná. Obecně aktivity nejde paralelizovat tak snadno jako papírové šifry. Jsou omezené finanční, prostorové, časové a organizátorské zdoje. Fronty se prostě tvořit budou. Po letech zkoušení je dáváme dohromady na jedno místo, aby docházelo aspoň k částečné paralelizaci mezi úkoly. Testování aktivit je pouze částečné. Testeři je fyzicky neověří, pouze zkouší luštit věci okolo. I pro nás jsou aktivity velká neznámá. Můžeme dopředu odhadovat, jak se stanoviště bude chovat, ale skutečnost je úplně jiná. Proti loňsku jsme zařadili více aktivit závislých na orgách, kteří kontrolovali, zadávali apod. Protože byl problém s blikátkem, které pozřelo pár nutných orgů, úkoly se rázem staly orgovsky poddimenzované a měli jsme dost honičku. Neustále jsme se museli přelévat ze stanoviště na stanoviště podle aktuálního pohybu hráčů. Tím vznikaly drobné fronty a neoptimálnosti. Nicméně si myslím, že nikdo nečekal příliš dlouho. Hlavně v porovnání se hřbitovní zdí předloňskou sovu, hádanek a blivajzu na Pewnosti apod.
Gimli2 (org)6. 9. 2011 20:45:45
S paralelizaci vody byl problem jednoduchy. Nebylo vic ekvivalentnich flasek, protoze jsme o teto aktivite rozhodli az dost pozde. Lanovou drahu jsem si prolezl z 5/6, vynechal jsem posledni lano pro lenochoda (to konopne ci lnene), protoze jsem musel urychlene jet rozvezt dalsi sifry a instalovat blikatko. Musim ale uznat, ze to byla fuska a mam obdiv ke vsem, kteri to dali. Myslim, ze Kuba, ktery to stavel si to taky prelezl a kus urcite zkousel i PHX.
Ti (JTHTN)5. 9. 2011 18:06:30
Aktivity na Sově máme rádi, ale letos bych měl dvě výhrady. Opičí dráha byla dle našeho názoru zbytečně obtížná. Viděl jsem několik lidí co se na ní nějak odřelo nebo si natáhlo nohu. Zajímalo by mne, kolik orgů ji v rámci testování opravdu prolezlo. A druhý problém vidím v čekání na uvolnění stanovišť. Chápu, že třeba u sítě to zařídit nešlo a chůdy byly drahé, ale monstra se dala zorganizovat jinak a vodu mohlo řešit najednou klidně 5+ týmů. Jinak príma zpestření.
Romana5. 9. 2011 17:12:11
Úkoly byly každopádně zajímavé. - Pavučina na začátek jednoduchá i při baterce. - Přelévání vody v praxi vtipné a daleko lepší, než řešit to na papíře. - Chůdy byly moc těžké a stupátka pro nás vysoko. Navíc na vlhké trávě a nerovném terénu nic moc. - Monstrum pobavilo. Nevěřili jsme, že to dáme a že jedna záda unesou takovou váhu, jako má náš tým. Orgové se dost bavili naším výkonem. - Prolézání sítě už k našim proporcím jasně neřešitelné, ale díky tomu, že jsme se opravdu ale opravdu snažili o nemočné, tak jsme úkol splnili. :-) - Překážky byly také dost náročné a protože se členové nemohli vystřídat, tak pro nás nesplnitelné. No a na závěr jsme nějak posunuli jednu část písmenek, takže jsme dlouho nemohli na otázku přijít a ztratili jsme tu dost času a skluz jsme pak horko těžko doháněli na úkor dalších šifer.
zruda (Lišverky)5. 9. 2011 14:29:58
Úkoly moc pěkné. Nevěřil jsem, že se dá zvládnout monstrum bez nohou, a ono jo!